Recept på en god mysli som jag äter varje dag sedan ett halvår.
En Mysli där du själv har koll på vad som ingår, rekomenderas.
Ingredienser till ca 1 liter mysli.
1/2 dl flytande honung
3 msk rapsolja
2 1/2 dl vatten
5 dl havregryn
4 dl rågflingor
2 dl boveteflingoreller dinkelflingor
1 dl solrosfrön
1 dl kokos
1/2 dl sesamfrö
1 dl linfrö
om man vill
100 g blandade nötter
100 g torkad frukt t ex fikon
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175-200°C.
Värm honung, olja och vatten i en kastrull, så att honungen löser upp sig.
Blanda havregryn, rågflingor, boveteflingor, solrosfrön, kokos och sesamfrö i en bunke och ringla över honungsblandningen, rör om.
Bred ut blandningen på en plåt/långpanna.
Rosta blandningen i ugnen i ca 30 minuter, rör om 3 gånger under tiden, längre tid ger krispigare mysli.
Låt muslin svalna och tillsätt sedan linfrö och eventuellt nötter och frukt efter egen smak.
Müslin är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd s k ren havre. Byt ut rågflingorna mot quinoa- eller hirsflingor.
Rostade halva tiden....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar