torsdag 24 mars 2016

2016/05 Fröknäcke


Fröknäcke   Gott till kaffet, gärna  med ost på.

ca 60 bitar 4x4 cm

4 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk krydda (brödkrydda, kardemumma eller anis.
1 tsk salt
4-5 dl vatten
1 msk kokosolja eller rapsolja
ev. 1 msk Honung

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt minst 3 dl vatten.
Låt svälla några minuter och häll på mer vatten om smeten blir för kompakt.
Bred ut på två plåtar med bakpapper, smeten ska vara tunn och jämn.
Grädda cirka 30 min på 150 grader.
Skär knäcket i rutor med vass kniv eller pizzaskärare.
Sänk värmen till 125 grader och grädda i 30 min eller tills knäcket är nästan torrt, om inte grädda lite till. Stäng ugnen och låt knäcket eftertorka med luckan på glänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar